A nyelvművelő pályázat eredményei 1999-ben


A zsűri tagjai: Molnár Csikós László, az Újvidéki Magyar Tanszék tanára, Csincsik Rózsa, az adai Műszaki Iskola tanára és Hódi Éva, a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület elnöke.
A pályázat a vajdasági magyar nyelvű lapokban jelent meg 1999. februárjában (Magyar Szó 1999. febr. 11.; Szabad Hét Nap 1999. febr. 18.; Családi Kör 1999. febr. 18.; számában. A Magyar Szó 1999. ápr. 2-án ismetelten közzétette)

A pályázat témái:
1. kategória, az általános iskolák felső tagozatos diákjai részére: Legkedveltebb szavaim 2. kategória, a középiskolások részére: Választékos, mindennapi és durva szavak a köznyelvben 3. kategória, egyetemisták és felnőttek részére: Mit tehetünk nyelvi kifejezőkészségünk javításáért: Az írásbeli munkákat 3 példányban, névvel és címmel ellátva gépelve kellett beküldeni a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület címere 1999. május 30-ig. (24430 Ada, Trg oslobodenja 3/a)

A pályázat eredményei:
A pályázatra mindössze 3 munka (2 az általános iskolások kategóriájában, 1 pedig a felnőtt kategóriában) érkezett be. A pályázaton való részvétel valószínűleg azért lehetett ilyen csekély mértékű, mert a bombázások miatt az iskolákban március óta szünetelt a tanítás. A zsűri az egyesület vezetőségével összhangban a pályázatokkal kapcsolatban arra az állásfoglalásra helyezkedett, hogy a résztvevők számára dicsérőlapot és könyvjutalmat osztunk ki. A kevés számú munka nem teszi lehetővé a rangsorolást és az értékelést.

Ezek szerint dicséretben részesül az általános iskolások kategóriájában Gazdag Olga és Milutinovics Sarolta, az oromhegyesi Kis Ferenc Általános Iskola tanulói, valamint a felnőtt kategóriában Mészáros Zoltán, Törökkanizsa, Uroša Čobanina 58.sz. alatti lakos. A zsűri a dicséretben részesített pályázókat értesíti a díjkiosztás időpontjáról.